Hardheid van trouwringen

De hardste trouwringen, dit verkondigen we niet zo maar! Er is namelijk veel verschil in de hardheid van trouwringen. Het probleem voor jullie kopers is dat je dit bij de aanschaf niet aan de buitenkant ziet. Sterker nog, je komt er pas achter wanneer je de ringen gaat dragen. En dan is het te laat. Laat je dus goed op voorhand informeren over de hardheid van trouwringen.

Vraag daarom naar het aantal Vickers van de ringen die je op het oog hebt !

Hardheid van trouwringen, Vickers hardheidstest:

De hardheid van trouwringen wordt dus uitgedrukt in Vickers. Maar wat houd dit nu precies in? De Vickers hardheidstest geeft inzicht hoe hard een getest materiaal is. En des te hoger het aantal Vickers, des te meer weerstand het materiaal bied. Kortom, de trouwringen vertonen bij het dragen minder snel draagsporen of krassen.

Ben je benieuwd hoe de Vickers hardheidstest werkt? Klik dan hier voor een YouTube uitleg op video.

Hardheid van trouwringen door makelij:

De hardheid van trouwringen ontstaat uit verschil in makelij. Er is een groot verschil of de ringen gemaakt zijn uit buis, gegoten of gesmeed zijn. Wij verkopen enkel de beste kwaliteit en dit zijn de gesmede ringen. Doordat de ringen met een extra speciale procedure worden behandeld, gaat de hardheid omhoog. Hierdoor bieden jullie trouwringen meer weerstand tegen de draagsporen door het dagelijks dragen. Vandaar dat we heet hebben over de hardste ringen.

Hardheid van trouwringen, draagsporen en krassen:

Krassen de ringen dan nu niet meer? Tja, was dat maar waar. Helaas kan alles krassen, zelfs een diamant. Draagsporen en krassen ontstaan wanneer je trouwringen in contact komen met vergelijkbaar- en hardere materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan staal. Een materiaal dat je in het dagelijks gebruik veel tegenkomt. En zo kunnen we nog wel een paar hardere materialen opnoemen. Dus helaas, krasjes horen erbij en de eerste kras doet altijd pijn. Dus onthoud; ringen met een hoge Vickers waardering krassen minder. Kies daarom voor trouwringen met een hoge Vickers waardering!

Hardheid van trouwringen, krassen verwijderen:

Mijn trouwringen zijn bekrast, wat nu? Geen enkel probleem. Aangezien we enkel trouwringen van edelmetaal verkopen bestaat altijd de mogelijkheid om de krassen te verwijderen. Dit doen we door de ringen te polijsten. De oppervlakkige krassen worden hierdoor verwijderd, de diepe krassen niet. Daarna kunnen de ringen weer bewerkt worden, naargelang de uitvoering. Het aanbrengen van bijvoorbeeld een mattering, hamerslag, lijnen en voegen. Daarna verkeren de ringen bijna in nieuwstaat. Hiervoor gaan de trouwringen niet terug naar de fabrikant. Onze goudsmid zorgt zelf hiervoor, waardoor je de ringen niet lang hoeft te missen. En, dit valt onder onze levenslange polijst en matteer service !

Hardheid van trouwringen, een voorbeeld:

Het is natuurlijk lastig om in onderstaande tabel zicht te krijgen op de gehanteerde hardheden van ringen op de markt. Wij geven hierin transparant de Vickers waarden weer die wij hanteren, maar het vergelijk van anderen ontbreekt. Vandaar dat we met een voorbeeld meer duidelijkheid kunnen geven. Gemiddeld worden trouwringen gemaakt uit buis het meest verkocht. Wanneer we nu de standaard in goud voor Nederland nemen, dan spreken we over 14 karaat goud. Het gemiddelde aantal Vickers voor buismateriaal hierin ligt op 145 Vickers. Zilver, doorgaans een veel zachter materiaal kan dus volgens deze tabel zich meten met een gemiddelde hardheid van 14 karaat goud. Wanneer je nu kijkt naar de palladium—zilveren legering dan zie je dat deze zelfs veel harder is. Hierdoor heb je meer mogelijkheden binnen je budget, zonder hierin aan hardheid te hoeven boeten.

Voor meer uitleg over hardhard van trouwringen zijn jullie van harte welkom in de winkel. Hier laten we jullie de keuze zien in de beschikbare edelmetalen en varianten hierop. Maak hiervoor wel even een afspraak met ons. Hierdoor plannen we voldoende tijd in, om naast de uitleg alle materialen naast elkaar te kunnen laten zien. Heb je nu al een vraag? Geef dan even een belletje, een appje of klim in de mail.

Hieronder vinden jullie nog een overzicht in Vickers hardheid van onze trouwringen.

Simone en William Albers

Rings & Suits – Hardheid van trouwringen.

(Positie hardheid tabel)