Duurzame trouwringen en duurzaamheid trouwringen

Bij duurzame trouwringen denk je aan hoe lang de ringen mee moeten gaan. Bij duurzaamheid trouwringen denk je aan het economisch verantwoord productie proces. Aangezien de termen vaak door elkaar worden gehaald, volgt hieronder een duidelijke uitleg. Wij vinden het belangrijk om dit  toe te lichten. Hieruit kan je namelijk opmaken, waarom wij juist voor deze trouwringen producent kiezen.

Duurzame trouwringen:

De duurzaamheid van trouwringen is het belangrijkste onderdeel van de ringen. Tenslotte dienen de ringen een leven lang mee te gaan. Daarnaast bepaald de duurzaamheid van de ring ook nog eens hoeveel draagsporen en krassen erop gaan komen. Want des te duurzamer des te harder. Vandaar dat wij enkel gesmede ringen verkopen. Je kunt hier meer over lezen op onze pagina “de hardste ringen”. Wanneer je nu hierover wilt lezen, klik dan hier. (interne link naar usp pagina de hardste ringen).

Duurzaamheid trouwringen:

Bij duurzaamheid trouwringen denk je aan hoe economisch verantwoord de ringen zijn gemaakt. Onze trouwringen fabrikant hecht belang aan mensenrechten, arbeidsomstandigheden, impact op het milieu en bedrijfsethiek. Zo worden enkel materialen ingekocht bij leveranciers die ook aan deze waarden voldoen. De duurzaamheid trouwringen wordt in de productie onder andere geborgd door het gebruik van zonnepanelen. Daarnaast gebruikt men een gesloten water cyclus. Verder wordt gewerkt met aanschaf van groen goud en conflict vrije edelstenen. Hierdoor is dit bedrijf de trotse bezitter van het RJC certificaat.

Duurzaamheid trouwringen met RJC:

RJC staat voor Responsible Jewellery Council. Dit is een internationale associatie van bedrijven uit de goud- en sieraden sector. Opgericht in 2005 om verantwoord om te gaan met de bedrijfsethiek, mensenrechten, sociale verantwoordelijkheid en verantwoord omgaan voor en met het milieu. Tijdens een twee daagse controle wordt het bedrijf volledig tot in de kleinste punten hierop gecontroleerd. Iedere ruimte, iedere machine tot aan iedere lamp wordt bekeken. Na de controle bleek onze trouwringen fabrikant zelfs nog ver boven de minimale eis te scoren. Ondanks het drie jaar geldige certificaat, wordt er wekelijks tijd gemaakt om de duurzaamheid verder te optimaliseren.

Vandaar dat onze keuze voor een trouwringen fabrikant niet moeilijk was. Want een betere wereld begint nu eenmaal met de keuzes die je zelf maakt.

Simone en William Albers

Rings & Suits – Duurzame trouwringen en duurzaamheid trouwringen.